Banja Koviljača

Štampa PDF

YoumodelBanja Koviljača se nalazi na desnoj obali reke Drine u podnožju planine Gučevo, sa jednim od najlepših parkova u Srbiji.

Banja Koviljača je poznato turističko mesto i prirodno lečilište termo-mineralnom vodom i sumporovitim peloidom.

Živopisna priroda i dobra saobraćajna povezanost sa svim delovima Srbije u Banju Koviljaču dovode mnogobrojne goste zainteresovane za lečilišni, sportsko-rekreativni, kongresni, ribolovni i izletničku turizam, kao i za obilazak kulturnih i istorijskih znamenitosti ovog područja.Gradsko i poznato banjsko lečilište nalazi se na desnoj strani Drine u podnožju Gučeva na 125 m nadmorske visine. Okružuju je prostrane ravnice Mačve i Semberije i planine: Boranja, Sokolske planine, Cer.

Do Banje Koviljače se stiže iz Beograda, autoputem Beograd-Ruma, a zatim regionalnim putem Ruma-Šabac-Loznica-Banja Koviljača (14 km), iz Novog Sada regionalnim putem Novi Sada – Ruma – Šabac – Loznica – Banja Koviljača (143 km).

Aerodrom u Beogradu je udaljen 135km. Granični prelazi ka BIH su udaljeni 5km.

Granični prelaz Trbušnica koji dalje vodi ka Bijeljini i 20 km- granični prelaz Mali Zvornik – Zvornik koji vode ka Tuzli ili ka Han Pijesku, Sarajevu.


Izuzetno povoljni klimatski uslovi kao i bogati izvori sumporovite vode, lekovitog blata, brojni kulturno istorijski spomenici, neodoljiv su izazov za razvoj svih vidova turizma. Zdravstveni turizam je svakako na prvom mestu, a progresivni razvoj Banje zadnjih godina uslovio je da se i sezona produži traje čitavih dvanaest meseci u toku godine.


?>